Voortaan 30 kilometer per uur op Steenwijkerweg in Willemsoord

Steenwijkerweg in Willemsoord wordt op korte termijn op de schop genomen om door te gaan als 30-kilometerweg. Daar steekt de Provincie Overijssel 600.000 euro in.

Overijssel trekt dit jaar 21 miljoen euro uit voor verkeersmaatregelen in de provincie. Die moeten fietsverbindingen en doorstroming van verkeer verbeteren en het aantal verkeersslachtoffers terugdringen. Voor de Steenwijkerweg geldt voornamelijk dat er te hard wordt gereden. ‘De Steenwijkerweg is de oude rijksweg naar Friesland’, licht woordvoerder Dagmar Burgers van de gemeente Steenwijkerland toe. ‘De afgelopen jaren zijn verkeersstromen in de omgeving veranderd en datzelfde geldt voor de functie van de weg, onder meer door de aanleg van de A32. De inrichting van de weg zorgt er mede voor dat er te hard gereden wordt. Daarnaast is het fietspad door de tegelverharding gevoelig voor verzakkingen, waardoor het fietscomfort snel afneemt’.

Meerdere maatregelen

In de plannen voor de Steenwijkerweg zit een aantal maatregelen: de fietspaden worden voorzien van een betonverharding, de doorgaande weg buiten de bebouwde kom wordt behoorlijk versmald, de slingers op de komgrens worden vervangen door drempels, de groenstructuur wordt versterkt door op een aantal plaatsen nog bomen aan te planten, binnen de bebouwde kom wordt het asfalt vervangen door gebakken klinkers en de openbare verlichting wordt vervangen en uitgerust met LED-verlichting.

Dorps karakter

‘Door deze maatregelen voldoet de weg straks aan de gewenste inrichting voor 30 kilometer per uur’, verwacht de gemeente. ‘De beleving van de weg wordt veranderd. Door het vervangen van asfalt door klinkers wordt een dorps karakter gecreëerd en wordt de verkeersfunctie minder zichtbaar. Doel is dat hierdoor de snelheid van het verkeer afneemt waardoor de verkeersveiligheid verbetert’.

Dit project maakt onderdeel uit van het Bidbook ‘Land van Weerribben en Wieden’. De provincie draagt bij in het kader van het verbeteren van de verkeersveiligheid en het versterken van de fietsinfrastructuur.

(bron: Stentor)

Geplaatst in Geen categorie.